Petra Stamitz
 
 Ik ben Petra Stamitz, zangeres 
van de band Cruise Control. 
Zingen doe ik al mijn hele leven. 
Mijn eerste ’optreden’ voor publiek 
(zo’n driehonderd man) deed ik op zes-jarige leeftijd met ’ay ay yipie yee’. Ik had op mijn achtste jaar al diverse Elvis LP’s en mijn favoriete zangeres was, en is Dani Klein van de belgische band Vaya Con Dios. 
Op m’n veertiende deed ik veel mee met talentenjachten, (zelfs een keer tweede geworden op het Jordaanfestival, jawel!) en op mijn vijftiende heb ik zelfs ’Stupid Cupid’ gezongen met Cruise Control in cafe Meerzicht in Badhoevedorp. Op m’n achtiende kwam ik bij de band ‘Last Date’. 
Dit was een coverband uit Gorinchem. Hier leerde ik alles op het gebied van live muziek maken, inclusief het sjouwen van apparatuur en het oprollen van snoeren... Na ongeveer zes jaar stopte deze band en kwam ik bij de jongens van Cruise Control terecht. Ik kende Cruise Control dus al sinds dat ’Meerzicht-avontuur’ en we spraken een keer af om wat samen te oefenen. Ik ben ook gek van oude auto’s, (mijn droom is een Corvette uit ’59) dus dat klikte meteen en ik ben inmiddels al weer tien jaar de ‘female touch’ van de band. Ik ben in 2008 35 jaar geworden en woon samen met de gitarist van de band, Martijn Engelberts. 
We hebben in 2004 een zoontje gekregen, 
hij heet Nick. Muziek maken is mijn 
leven en ik hoop dat ik nog jaren 
mag doorgaan.